Prirodna kozmetika s uljem konoplje

Prirodna kozmetika s uljem konoplje

Upadanje u životnu rutinu ljudska je svakodnevnica. To se odnosi na naše prehrambene navike i navike spavanja, ali također i na upotrebu kozmetičkih proizvoda – krema za lice i ruke, šampona i gelova za tuširanje. Jednostavno, prestanemo obraćati pažnju na ono što kupujemo pa kupujemo proizvode koji su nam dostupni i cjenovno najprihvatljiviji. No, jednom kad krenete istraživati i uspoređivati prirodnu kozmetiku za zdravlje i ljepotu od one klasične te shvatite benefite prirodnih proizvoda za vaše zdravlje i izgled, više se nećete htjeti vratiti natrag.

Konvencionalni kozmetički proizvodi kojih prosječna žena koristi i do 12 dnevno, loši su kako za zdravlje, tako i za okoliš. Američki istraživači su identificirali preko 10.500 industrijskih kemikalija koje se koriste u takvim vrstama proizvoda. Ti sastojci uključuju pesticide, reproduktivne toksine, plastifikate, otapala, kancerogene tvari, parabene, mirise, umjetna bojila i endokrine disruptore. 

Kad osvijestimo činjenicu da se ti sastojci nalaze i u našim kozmetičkim proizvodima, trebamo se zapitati – vrijedi li zbog niže cijene ugroziti svoje zdravlje?

 

Što je prirodna kozmetika?

Prirodna kozmetika proizvodi se od sirovina dobivenih isključivo iz prirode. Tu ubrajamo biljke, minerale te obnovljive prirodne izvore.Ono što karakterizira proizvodnju prirodnih kozmetičkih proizvoda jest činjenica da te sirovine prolaze najmanju količinu obrade, a same metode prerade uzrokuju minimalan utjecaj na ljude životinje i okoliš.Prirodna kozmetika promiče i pomaže održati blistavost tijela, kože i kose, a od aktivnih nutrijenata sadrži minerale i vitamine koji na kožu djeluju blagotvorno. 

 

Prirodna kozmetika s uljem konoplje

Konoplja je jedna od onih biljaka koje se koriste već tisućama godina, no tek u posljednjih nekoliko godina sve se više otkriva koliko je zapravo blagotvorna za ljudski organizam.

Stoga ne treba začuditi činjenica da se konopljino ulje koristi kao dodatak mnogim kozmetičkim proizvodima – kremama, šamponima, regeneratorima, kremama za sunčanje i uljima za masažu između ostalog. 

Ulje od konoplje proizvodi se od sjemenki konoplje i ne smijemo ga pomiješati sa CBD uljem koje se dobiva na sasvim drugačiji način. Konopljino ulje bogato je esencijalnim masnim kiselinama i vitaminom D te se smatra jednim od najkorisnijih sastojaka za ljudsku kožu.

 

Prednosti prirodne kozmetike s uljem konoplje

Konopljino ulje sadrži mnoštvo pozitivnih benefita za ljudsko zdravlje, no izdvojit ćemo samo nekoliko:

 

Prirodno hidratizira kožu

Zbog bogatstva omega 3, 6 i 9 nezasićenim masnim kiselinama ulje hidratizira kožu i čini je mekom i glatkom.

 

Pomaže u borbi protiv akni

Već spomenute masne kiseline pomažu smanjiti upale i otečenost kože, umiruju kožu te potiču proizvodnju prirodnog kožnog ulja.

 

Usporava pojavu znakova starenja

Konopljino ulje može se pored kozmetičkih proizvoda konzumirati i u hrani kao dodatak salatama i umacima ili kao zamjena za maslinovo ulje.

Omega masne kiseline i esencijalne aminokiseline pomažu održati kožu mladolikom, elastičnom i glatkom te smanjuju upale. 

 

Ublažava dermatitis

Studija objavljena 2005. godine u američkom “Journal of dermatological treatment” potvrđuje da korištenje konopljinog ulja u periodu od 4-6 mjeseci višestruko ublažava simptome dermatitisa – svrbež i suhoću kože.

 

Umiruje osip

Antiupalna svojstva u kombinaciji sa hidratizirajućim svojstvima i opuštajućim efektom pomažu ubrzati oporavak od svrbeža, otečenosti i crvenila kože.

 

Spriječava psorijazu

Također zbog omega 6 masnih kiselina koje smanjuju upalu.

 

Održava kožu zdravom

Minerali i vitamini kojima je konoplja bogata spriječavaju propadanje zaštitnog sloja kože – mijelinske ovojnice i pomažu održati kožu i kožne stanice zdravima.

 

Herbal Therapy prirodna kozmetika sa uljem konoplje

Prirodna kozmetika s uljem konoplje je linija proizvoda za žene i muškarce koja sadrži regenerirajuće i blagotvorne za kožu sastojke konopljinog ulja te je pogodna za svakodnevnu uporabu.

U našem web shopu možete pronaći sljedeće proizvode od ulja konoplje:

 

Kreme za lice

Kreme za ruke

Šampone za kosu

Regeneratore za kosu

Gelove za tuširanje

Masažne gelove i losione

Konopljinu mast i balzam

Proširite znanje o industrijskoj konoplji uz gostovanje naše Ksenije Bilalović, voditeljice prodaje i marketinga, u emisiji “Doktor u kući” na Mreža TV kanalu.

Newsletter

Upišite svoju e-mail adresu, pretplatite se na dobivanje vijesti od našeg newslettera. Budite prvi koji će saznati informacije o aktualnim popustima i akcijama, te novosti o proizvodima od konoplje.

Kontakt

Herbal Therapy d.o.o.
Petkova 24, Okunšćak (Općina Rugvica)
Nazovite nas na: +385 1 5623 888
Ili pišite na info@herbal-therapy.hr

Proizvode tvrtke Herbal Therapy d.o.o koje je registrirano kod Trgovačkog suda u Zagrebu kao ekskluzivni distributer za proizvode na bazi industrijske konoplje za RH, od sada možete naručiti i preko webshopa.

Copyright © 2019 – Herbal-therapy.hr All rights reserved.

X
Na vrh