Najbolje ulje u prirodi

Ulje konoplje dobiva se hladnim prešanjem (najčešće sjemenki) industrijske konoplje.

Može li ulje konoplje “opiti”?

Ne. Ulje od industrijske konoplje ne sadrži psihoaktivne supstance koje imaju opijajuće (narkotičko) djelovanje, tako da ga možete koristiti bez bojazni.

Iako se konopljino ulje može proizvoditi od svih dijelova biljke, ono je najbolje kada se proizvodi samo od sjemenki. Hladno cijeđeno ulje koje nije rafinirano ima bogati, orašasti okus i zelenkastu boju. Nakon prerade ulje postaje bezbojno, a okus znatno blaži. Ulje konoplje prozvano je “najboljim uljem u prirodi”, zbog činjenice da sadrži savršen omjer esencijalnih masnih kiselina Omega 6 i Omega 3.

Ulje konoplje bogato je Omega-3 (ala-linolenskom) kiselinom, koja je neophodna za normalno funkcioniranje organa. Omega 3 kiseline pomažu u prevenciji oboljenja srca i krvnih žila, artritisa i depresije, te umanjuje nivo lošeg kolesterola.

Ulje konoplje također sadrži i manju količinu tri druge rijetke nezasićene masne kiseline (GLA, oleinsku i stearidonsku), što ga čini izuzetno hranjivim proizvodom, s mnogim dobrobitima za zdravlje.
Nezasićene masne kiseline iz ovog ulja pomažu očuvati dobro zdravlje srca i krvnih žila, pomažu dobro pamćenje i moždane funkcije, osnažuju imunološki sustav, te kožu čine glatkom, svilenkastom i zdravom.

Ulje konoplje bogato je antioksidansima (supstancama koje sprječavaju razvoj malignih stanica), poput vitamin E, karotena (prekursora, vitamin A), fitosterola, fosfolipida.

Ulje konoplje bogato je i mnogim za zdravlje značajnim mineralima (kalcij, magnezij, sumpor, kalij, fosfor, željezo i cink).

Konoplja je bogata proteinima, te sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina (što je čini idealnom namirnicom za vegetarijance, vegane i sportaše). Ulje konoplje sadrži i do 25% proteina u svom sastavu, što ga čini izuzetno hranjivim uljem.

Obilje nezasićenih masnih kiselina u ulju konoplje čini ga izuzetno dobrim sredstvom za njegu kože. Ulje konoplje hidratizira kožu dubinski, te usporava nastanak bora. Ulje konoplje ima široku primjenu u tretmanima uljepšavanja i proizvodnji kozmetike. Može se umasirati direktno na kožu. Nakon masaže uljem konoplje, koža postaje mekana, svilenkasta. Ulje konoplje je prirodno sredstvo za njegu kože, koje njeguje kožu dubinski i pospješuje cirkulaciju krvi.

Sjemenke konoplje – zašto su dobre za zdravlje?

Mnogi proizvodi za njegu kose sadrže ulje konoplje iz više razloga. Masaža tjemena uljem poboljšava cirkulaciju krvi i prehranu korijena kose, te pomaže u otklanjanju peruti. Ulje konoplje pomaže u tretmanu ispadanja i gubitka kose, te daje vlasima svilenkasti sjaj.

Newsletter

Upišite svoju e-mail adresu, pretplatite se na dobivanje vijesti od našeg newslettera. Budite prvi koji će saznati informacije o aktualnim popustima i akcijama, te novosti o proizvodima od konoplje.

Kontakt

Herbal Therapy d.o.o.
Petkova 24, Okunšćak (Općina Rugvica)
Nazovite nas na: +385 1 5623 888
Ili pišite na info@herbal-therapy.hr

Proizvode tvrtke Herbal Therapy d.o.o koje je registrirano kod Trgovačkog suda u Zagrebu kao ekskluzivni distributer za proizvode na bazi industrijske konoplje za RH, od sada možete naručiti i preko webshopa.

Copyright © 2019 – Herbal-therapy.hr All rights reserved.

X
Na vrh